Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Gyros z frytkami
Marynata do mięsa:
5 łyżek oleju, 2 łyżki octu, 2 ząbki wyciśniętego czosnku, chlili, curry i inne przyprawy (mogą być mieszanki gyros, meksykanskie itp.)

Sos czosnkowy:
3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, 2-3 ząbki wyciśniętego czosnku, odrobina octu, szczypta soli, pieprzu, papryki i oregano wymieszac i do lodówki.

Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Usmażyć na niewielkiej ilosci oleju. Umiejętnie wyciągnąć mięso bez nadmiaru oleju lub po prostu odsączyć. Jeśli mamy możliwość to lepiej jest je upiec np na elektrycznym grillu...

Podawać z frytkami.
świetne . polecam :)

świetne . polecam :)

dodaj komentarz
Skladniki
  • wieprzowina

  • ziemniaki

  • majonez

  • śmietana

  • ocet

  • olej

  • chili

  • curry

  • czosnek

  • cebula

Oceny pozytywne:
83 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie