Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sernik
Z następujących składników: mąkę, kakao, margarynę, jajka, cukier i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto i wstawić na około 2 godziny do zamrażalnika. Następnie przygotować masę serową. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając żółtka, ser, proszek do pieczenia i budyń w proszku. Powstałą masę serową wymieszać z ubitą pianą. Przygotować tortownicę smarując ją margaryną i posypując bułką tartą. Na tarce o dużych otworach zetrzeć do tortownicy 2/3 ciasta, a potem wyłożyć masę serową. Na koniec zetrzeć pozostałą część ciasta na wyłożoną w tortownicy masę i wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec przez około 50 minut w temperaturze 200 *C.
dodaj komentarz
Skladniki
  • ciasto:

  • mąka pszenna
  • 1 szklanka

  • mąka krupczatka
  • 1 szklanka

  • margaryna
  • 1 kostka

  • kakao
  • 4 łyżki

  • proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki

  • jajko
  • 2 sztuki

  • cukier puder
  • 1 szklanka

  • masa serowa:

  • ser biały
  • 1 kilogram

  • margaryna
  • 15 dekagramów

  • cukier puder
  • 1 1/2 szklanka

  • jajko
  • 5 sztuk

  • proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka

  • budyń waniliowy
  • 1 opakowanie

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie