Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Mus Czekoladowy -musso schokolade
Wiec :)
Ubijamy smietane na sztywno (najlepiej przed ubijaniem wlozyc do lodowki na 15 min to sie bedzie lepiej ubijac)
Nastepnie rospuszczamy czekolade metoda kapieli wodnej (w misce pod para wodna)
Z 3 jajek potrzebne nam 2 zoltka i jedno cale jajko.
Jajka ubijamy razem z cukrem podobnie jak czekolade metoda kapieli wodnej, gdy juz mamy wszystko ladnie przygotowane zabieramy sie za mieszanie skladnikow ale UWAGA zeby wyszedl nam dobry muszysty mus czekoladowy to temperatura jajka i czekolady nie moga sie roznic zbyt wiele wiec na to uwazamy !!
Wiec wlewamy ubite jajka do rozpuszczonej czekolady intensywnie miszajac i dodajemy ubita smietane lecz uwaga gdy juz zaczniemy dodawac smietane musimy zwolinic nasze tempo mieszania i delikatnie mieszac w jedna strone bo inaczej cale powietrze z jajek uleci i smietana sie zrobi za gesta.
Wstawiamy do lodowki nasz mus na ok 1 h i cieszymy sie smaczynym deserem .
NAPRAWDE POLECAM !!
dodaj komentarz
Skladniki
  • cukier
  • 5 lyzek

  • czekolad
  • 100 g

  • śmietana pełnotłusta 36%
  • 0.5 l

  • jajka
  • 3

Oceny pozytywne:
76 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie