Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Makaron z brokułami i szynką
Na patelni podsmażyć szynkę na 2 łyżkach margaryny aż się zarumieni. W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie.
Oczyścić brokuły i również ugotować w osolonej wodzie.
Do wysokiej patelni (może być ta sama w której podsmażana była szynka) lub rondla wrzucić makaron, szynkę, i brokuły, potem dodać śmietanę i posolić do smaku.
Wymieszać wszystko dodając starkowany żółty ser i po chwili gdy ser się rozpuści, zdjąć z ognia i wykładać na talerze.
Życzę smacznego :)
Uwagi:
Można również nie dodawać sera bezpośrednio do całości na patelni (rondla), lecz dopiero gdy wyłoży się potrawę na talerzach posypywać starkowany żółty ser. Taki ser bardzo dobrze rozpuszcza się na podanej już cieplutkiej potrawie.
Ser oczywiście może byc podany na osobnym talerzyku ;)
Ja osobiście preferuje ser parmezan, dla mnie nieco lepiej smakuje ;)
bardzo dobre:) sama przetestowałam:))

mniam mniam fajnie wygląda, smakowicie :))

dodaj komentarz
Skladniki
  • sól

  • ser żółty
  • 100 g

  • margaryna
  • 2 łyżki

  • makaron rurki
  • 400 g

  • brokuła
  • 1 szt

  • śmietana 18%
  • 300 g

Oceny pozytywne:
89 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie