Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ryż zapiekany z jabłkami
Ugotować ryż dodając 2 łyżki masła i sól.
Jabłka obrać, pokroić na cienkie plastry lub zetrzeć na grubej tarce, następnie podsmażyć je w rondlu z dodatkiem cukru i cynamonu.
Masło utrzeć z żółtkami i wymieszać z ugotowanym ryżem. Przełożyć do rondla warstwami z jabłkami.
Całość włożyć do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180*C, aż się zapiecze.

Smacznego!
Uwagi:
Polecam gdy ma się ochotę na jakieś jedzenie na słodko ;)
dodaj komentarz
Skladniki
  • ryż
  • 200 g

  • masło
  • 80 g

  • cukier
  • 2 łyżki

  • cynamon

  • sól

  • jabłka
  • 0,5 kg

  • żółtka
  • 2 szt

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie