Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Serniczek
Przygotować ciasto: Posiekane dokładnie masło wymieszać z mąką, cukrem pudrem, żółtkiem, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym oraz kwaśną śmietaną. Następnie przygotować ser. Utrzeć masło aby miało puszystą konsystencję, a potem miksując dodawać kolejno żółtka i ser. Miksując starannie dalej dodać ubite białka. Na koniec wysmarować tłuszczem formę i posypać bułką tartą, wyłożyć na nią 2/3 ciasta a na ciasto masę serową. Na wszystko wyłożyć resztę ciasta i piec przez około godzinę w temperaturze 180 *C.
dodaj komentarz
Skladniki
  • ciasto kruche:

  • mąka
  • 20 dekagramów

  • cukier puder
  • 10 dekagramów

  • masło
  • 12 dekagramów

  • żółtko
  • 1 sztuka

  • śmietana kwaśna
  • 3 łyżki

  • proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka

  • cukier waniliowy

  • ser:

  • ser biały
  • 1 1/2 kilogram

  • jajko
  • 12 sztuk

  • masło
  • 30 dekagramów

  • cukier
  • 40 dekagramów

  • cukier waniliowy
  • 1 opakowanie

  • budyń śmietankowy
  • 1 opakowanie

  • skórka cytrynowa

  • pomarańcza
  • 1 sztuka

  • rodzynki
  • 5 dekagramów

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie