Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka z maku
Z białek należy ubić pianę na sztywno, margarynę utrzeć razem z cukrem i dodać 2 szklanki mąki, żółtka, olej oraz proszek do pieczenia, wszystko razem wymieszać. Później dodać pianę z białek i wymieszać. Gotowe ciasto trzeba podzielić na dwie części. Z jednej części odłożyć 1/3 ciasta, tak, by były 3 inne porcje. Do największej części ciasta należy dodać mak, do średniej - kakao, do najmniejszej części dosypać kisiel cytrynowy. Ciasto z makiem wyłożyć do foremki, następnie zrobić w nim \"rowek\" i położyć masę kakaową, zrobić \"rowek\" i masę z kisielem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • margaryna
  • 1 kostka

  • jajko
  • 6 szt

  • mąka
  • niecałe 3 szklanki

  • cukier
  • 1 szklanka

  • olej
  • 5 łyżek

  • kakao
  • 1 łyżka

  • cukier puder

  • kisiel cytrynowy
  • 2 łyżeczki

  • proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie