Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka z piwa
Białka ubić na pianę. Cały czas miksując dodawać cukier waniliowy, żółtka i cukier. Rodzynki trzeba namoczyć i odsączyć. Gotową pianę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, piwem oraz przestudzoną margaryną. Następnie dodać rodzynki (zostawić troszkę do dekoracji) i dobrze wymieszać. Formę do babki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Babkę udekorować rodzynkami.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jajko
  • 4 szt

  • cukier
  • 1,5 szklanki

  • cukier waniliowy
  • 2 opakowania

  • mąka
  • 3 szklanki

  • rodzynki
  • 5 dag

  • proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki

  • margaryna
  • 1 kostka

  • piwo
  • 1 szklanka

  • bułka tarta

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie