Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Barszcz czerwony
Marchewki, pietruszkę, jabłka, cebule pokroić na mniejsze kawałki, buraczki dobrze umyć. Zalać około 3 litrami wody, przyprawić i dodać czosnek w całości. Gdy barszcz się zagotuje dodać cukier oraz ocet. Gotować na małym ogniu przez jakieś dwie godzinki. Po tym czasie należy barszcz odstawić do następnego dnia(pod przykryciem).
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • marchewka
  • 2 szt

  • burak
  • 1 kg

  • pietruszka
  • 1 szt

  • cebula
  • 1 szt

  • czosnek
  • 1 główka

  • cukier
  • 3 łyżeczki

  • jabłko
  • 1/2 kg

  • majeranek
  • 2 łyżki

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • ocet jabłkowy
  • 1 łyżka

Oceny pozytywne:
40 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie