Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bigos z suszonymi grzybami
Suszone grzyby należy zalać wodą i odstawić na noc, po czym ugotować i pokroić w paski. Cebule natomiast trzeba pokroić w drobną kostkę i razem z grzybami podsmażyć na masełku. Kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć. Białą kapustę drobno poszatkować. Kapustę kiszoną zalać około 2 szklankami wody i zagotować, po czym dodać kiełbaskę, białą kapustę, doprawić. Dusić przez pół godziny , dolewając co jakiś czas wody. Później dodać grzyby z cebulą i dusić przez następne pół godziny. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Smacznego.
Ten przepis na ten bigos jest zajebiaszczy. Normalnie bomba. Ja robioe trochę inaczej ale w tą wielkanoc zrobię według tego przepisu. Zgadzacie się ze mną że ten przepis jest przecudowny??? Łapka w górę!!!

dodaj komentarz
Skladniki
  • kapusta biała
  • 1/2 główki

  • kapusta kiszona
  • 70 dag

  • cebula
  • 2 szt

  • kiełbasa
  • 30 dag

  • grzyby suszone
  • garść

  • masło
  • 1/4 kostki

  • ziele angielskie
  • 3 ziarna

  • pieprz
  • 3 ziarna

  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • olej
  • 2 łyżki

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie