Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Boczniak w warzywach
Marchew, pietruszkę, seler oraz boczniaki pokroić w paski, a cebulę na plasterki. Na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby razem z cebulą i smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dorzucić resztę warzyw, wlać 1/2 szklanki wody, sosu sojowego oraz imbir i smażyć to wszystko przez około 15 minut, a po tym dorzucić odsączoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem oraz curry i smażyć kolejne 5 minut. Mąkę należy wymieszać razem z 4 łyżkami wody i wlać do wszystkiego i zagotować. Na końcu posypać natką pietruszki.
dodaj komentarz
Skladniki
  • marchewka
  • 1 szt

  • cebula
  • 1 szt

  • pietruszka
  • 1 szt

  • seler
  • 1 szt

  • kukurydza
  • 1 puszka

  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki

  • mąka ziemniaczana
  • 1 łyżeczka

  • imbir
  • 1 łyżeczka

  • natka pietruszki
  • 2 łyżki

  • sos sojowy
  • 4 łyżki

  • curry

  • sól

  • pieprz

  • boczniak
  • 30 dag

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie