Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Buraki zasmażane
Buraki ugotować, a później zetrzeć na tarce, wymieszać razem z mąką, startym ogórkiem, solą oraz cukrem. Ułożyć na patelni i zasmażyć, mieszając cały czas, ponieważ się przypalają. Na końcu dodać śmietanę oraz chrzan.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 1 łyżeczka

  • burak
  • 1 kg

  • słonina
  • 5 dkg

  • ogórek kiszony
  • 1 szt

  • sól

  • cukier

  • chrzan
  • 1 łyżka

  • śmietana
  • 3 łyżki

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie