Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ciasto miodowe z masą serową
Miód razem cukrem i 5 dag margaryny roztopić, przestudzić i wbić 3 jajka, wsypać mąkę wymieszaną razem z sodą oczyszczoną, połączyć i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na wielkość niedużej blachy. Upiec placki w temperaturze 180 stopni i przestudzić. Roztopić pozostałą margarynę, dodać ser zmielony dwukrotnie. Cukry, budyń i 2 jajka razem wymieszać i gotować przez jakieś 10 minut na małym ogniu cały czas mieszając. Masę wystudzić i przełożyć nią ciasto, przykryć papierem, docisnąć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 3 szklanki

  • cukier
  • 1 szklanka

  • jajko
  • 5 szt

  • miód
  • 4 łyżki

  • soda oczyszczona
  • 1 łyżeczka

  • margaryna
  • 20 dag

  • ser biały
  • 1 kg

  • cukier puder
  • 1 szklanka

  • cukier waniliowy
  • 2 opakowania

  • budyń
  • 3/4 torebki

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie