Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ciasto z miodem
Mleko skondensowane należy zagotować w garnku (około 3 godzin). 200 g posiekać razem z mąką oraz sodą oczyszczoną, następnie dodać jajka, żółtka, cukier waniliowy, resztę miodu oraz mleko i zagnieść ciasto. Później gotowe ciasto trzeba podzielić na 3 części, upiec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Na jeden placek wylać połowę masę z mleka skondensowanego, ułożyć drugi posmarować pozostałą masą z mleka, na końcu położyć trzeci placek,a na niego należy wylać gorącą polewę z orzechami.
Polewa: 4 łyżki cukru, 1/2 kostki margaryny, 2 łyżki miodu i 200 g orzechów, wszystko rozpuścić w garnku.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jajko
  • 2 szt

  • margaryna
  • 320 g

  • mąka
  • 600 g

  • cukier
  • 1 szklanki

  • żółtko
  • 2 szt

  • mleko
  • 3 łyżki

  • mleko skondensowane
  • 1 puszka

  • cukier waniliowy
  • 1 opakowanie

  • miód
  • 5 łyżek

  • soda oczyszczona
  • 2 łyżeczki

  • orzechy włoskie
  • 200 g

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie