Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Filety po chińsku
Grzyby należy zalać szklanką wody i pozostawić na pół godziny. Filety z kurczaka przyprawić solą oraz pieprzem i podsmażyć. Pory pokroić w plasterki i podsmażyć, dodać grzyby i połowę wody, w której były zamoczone. Przyprawić solą, pieprzem, curry i dodać sos sojowy. Dusić tak długo, aż grzyby zmiękną. Dodać mleko kokosowe i filety, chwilkę podgotować.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • filet z kurczaka
  • 4 szt

  • oliwa z oliwek
  • 5 łyżek

  • por
  • 2 szt

  • sos sojowy

  • curry

  • sól

  • pieprz

  • grzybki chińskie
  • 250 g

  • mleko kokosowe
  • 200 ml

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie