Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Indyk z warzywami i porzeczką
Warzywa umyć, obrać, następnie pokroić i ugotować do miękkości. W drugim garnku ugotować porzeczkę z pokrojonym jabłkiem. Warzywa rozgnieść i wymieszać z ugotowanymi owocami razem z wywarem z warzyw. Pierś z indyka ugotować oddzielnie, a następnie drobno posiekać i dodać do warzyw z owocami. Do tego wszystkiego trzeba dodać łyżeczkę oliwy z oliwek i wszystko dokładnie wymieszać.
Uwagi:
Danie od 9 miesiąca.
dodaj komentarz
Skladniki
  • ziemniak
  • 1 szt

  • marchew
  • 1/2

  • pietruszka
  • 1 łyżeczka

  • czerwona porzeczka
  • 1/2 szklanki

  • pierś z indyka
  • 30 - 40 g

  • jabłko
  • 1/2

  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka

  • woda
  • 1/2 szklanki

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie