Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Karp faszerowany
Rybę należy oczyścić, odciąć głowę, usunąć wszystko co jest w środku, dobrze umyć i wysuszyć. Pokroić w dzwonki, oddzielić mięsko od skóry, odfiletować od ości i szkieletu. Do garnka wrzucić szkielet, warzywa, bulion warzywny i to wszystko gotować na małym ogniu. Po zagotowaniu przecedzić, następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięsko z karpia oczyścić z pozostałych ości i razem z namoczoną wcześniej kajzerką zmielić przez maszynkę. Do gotowej masy należy dodać ubitą z białek pianę, żółtka, cukier, sól oraz pieprz, wszystko dobrze wymieszać. Dzwonki napełniać masą, następnie układać w garnku i polać ciepłym jeszcze wywarem, pogotować przez 10 minut na małym ogniu. Cebule drobno pokroić i dodać do ryby, po czym gotować jeszcze przez kwadrans. Zciągnąć rybę z ognia, wyłożyć do naczynia, posypać płatkami migdałowymi i rodzynkami. Wywar wymieszać razem z żelatyną i wylać na rybę, pozostawić, aby galareta stężała.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • pietruszka
  • 1 szt

  • karp
  • 1/2 kg

  • marchewka
  • 1 szt

  • por
  • 1 szt

  • kajzerka
  • 1/2

  • jajko
  • 2 szt

  • cebula
  • 1 szt

  • cukier

  • listek laurowy
  • 2 szt

  • płatki migdałowe
  • 5 dag

  • żelatyna
  • 5 łyżeczek

  • bulion warzywny
  • 1 kostka

  • sól

  • pieprz

  • rodzynki
  • 10 dag

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie