Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Karp z pieczarkami
Karpia należy pokroić na drobniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i wstawić na kwadrans do lodówki. Cebule pokroić w piórka, pieczarki w plastry. Masełko roztopić w garnku, wrzucić pieczarki razem z cebulą, dusić pod przykryciem przez kwadrans. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, posypać natką. Karpia obtoczyć w mące i usmażyć. Ułożyć go w naczyniu żaroodpornym, a na nim ułożyć przygotowane warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni przez kwadrans.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • pieczarki
  • 1/2 kg

  • karp
  • 1 kg

  • mąka
  • 1/2 szklanka

  • cebula
  • 2 szt

  • masło
  • 2 łyżeczki

  • śmietana
  • 1 szklanka

  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny
  • 1 szt

  • natka pietruszki
  • 2 łyżki

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie