Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kluseczki serowe
Twaróg wymieszać razem ze 100 ml śmietany, 3 żółtkami, 1 łyżką masła. Przyprawić solą i wyrobić do uzyskania jednolitej masy. Z bułek pościnać górę, a środek bułek pokroić na kosteczkę i dodać do wyrobionej masy. Dodać ubitą z białek pianę oraz mąkę, wszystko to wymieszać i odłożyć na około 10 minut. Z tak przygotowanej masy należy uformować podłużne kluseczki i ugotować w osolonej wodzie. Bułkę tartą usmażyć na pozostałym maśle i po ugotowaniu wrzucić do niej kluski.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • śmietana
  • 300 ml

  • twaróg
  • 50 dag

  • kajzerka
  • 4 szt

  • jajko
  • 3 szt

  • masło
  • 2 łyżki

  • mąka
  • 1,5 szklanki

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie