Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kluseczki z makiem
Mąkę, jajka, wodę oraz szczyptę soli wymieszać i zagnieść ciasto. Mak przecisnąć przez maszynkę, wrzucić do garnka, wlać wodę, wsypać cukier i zagotować. Następnie ciasto rozwałkować, pokroić i ugotować. Na końcu wrzucić do garnka z makiem.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka pszenna
  • 250 g

  • jajko
  • 2 szt

  • woda przegotowana
  • 4 łyżki

  • mak
  • 100 g

  • sól

  • cukier
  • szczypta

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie