Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Krupnik
Wodę zagotować, wrzucić kostki rosołowe, później kaszę. Ziemniaki, marchewki, pora, natkę pokroić w kosteczkę, jak już kasza będzie prawie gotowa wrzucić warzywa do zupy, gotować, aż zmiękną. Zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • por
  • 1/2

  • ziemniak
  • 3 szt

  • kasza jęczmienna
  • 2 woreczki

  • śmietana

  • woda
  • ok.2 l

  • sól

  • pieprz

  • marchewka
  • 2 szt

  • bulion rosołowy
  • 2 kostki

  • natka pietruszki

Oceny pozytywne:
63 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Autor:
  • manka24
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie