Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kurczak z papryką
Filety z kurczaka pokroić w paski, następnie polać około 1/4 szklanki sosu sojowego i odłożyć na 30 minut. Papryki pokroić w kostkę, cebulę natomiast na ćwiartki i polać resztą sosu sojowego. Fileta usmażyć na 3 łyżkach oliwy z oliwek. Na tym samym tłuszczu usmażyć papryki. Po usmażeniu wyjąć i dodać do mięsa. Następnie zeszklić cebule, a mięsko razem z papryką wrzucić znowu na patelnię, wymieszać i smażyć jeszcze przez około 5 minut. Na końcu posypać kolendrą.
dodaj komentarz
Skladniki
  • filet z kurczaka
  • 80 dag

  • cebula
  • 5 szt

  • sos sojowy
  • 3/4 szklanki

  • papryka czerwona
  • 2 szt

  • papryka żółta
  • 2 szt

  • oliwka z oliwek
  • 5 łyżek

  • natka kolendry

Oceny pozytywne:
78 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie