Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Makaron z boczkiem wędzonym i szpinakiem
Makaron należy ugotować. Szpinak mrożony wrzucić na patelnie, rozpuścić. Czosnek podsmażyć, dodać cukier, smażyć tak długo, aż cukier się skarmelizuje. Cebule drobno posiekać, boczek wędzony pokroić w drobną kosteczkę, wszystko razem podsmażyć na patelni, później wrzucić szpinak, śmietanę, przyprawić solą oraz pieprzem. Polać na makaron, dodać czosnek skarmelizowany, a na końcu posypać startym serem.
Smacznego.
Wygląda smakowicie

dodaj komentarz
Skladniki
  • szpinak
  • 150 g

  • czosnek
  • 9 ząbków

  • cebula
  • 2 szt

  • ser parmezan
  • 150 g

  • cukier
  • 2 łyżeczki

  • śmietana
  • 200 ml

  • sól

  • pieprz

  • boczek wędzony
  • 100 g

  • makaron penne
  • 400 g

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie