Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Makowiec
Żółtka oddzielić od białek, a następnie utrzeć je na gładką masę razem z cukrem. Tak przygotowaną masę połączyć ze sparzonym i odsączonym makiem. Z białek ubić pianę na sztywno, wymieszać razem z masą jajeczno-makową, następnie dodać bułkę tartą i olejek migdałowy. Ciasto ostrożnie wlewać do dużej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jajko
  • 10 szt

  • mak
  • 50 dkg

  • cukier
  • 40 dkg

  • bułka tarta
  • 2 łyżki

  • olejek migdałowy
  • 2 krople

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie