Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Pączki
Mleko należy podgrzać, wyłączyć, pokruszyć drożdźe, nastepnie dodać cukier, wymieszać, przykryć, aby ciasto wyrosło. Margarynę roztopić, jak przestygnie wlać do mąki, drożdźe jak już wyrosną wlać, żółtka roztrzepać i wlać, zagnieść. Lepić pączki, nakładać do środka dżem. Wrzucać na gorący olej, obracać.
Smacznego.
Uwagi:
Przepis na 30 szt.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 1 kg

  • drożdże
  • 10 dkg

  • mleko
  • 2 szklanki

  • margaryna
  • 1/2 kostki

  • wódka
  • 1 kieliszek

  • dżem

  • zukier
  • 5 łyżek

  • żółtko
  • 8 szt

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Autor:
  • manka24
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie