Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Palaczinki - pyszne naleśniki
Mleko ubić razem z jajkiem. Następnie dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól oraz przestygnięte masło. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 15 minut. Na rozgrzanej oliwie usmażyć bardzo cieniutkie naleśniki i serwować je zawinięte w tzw. chusteczki wypełnione w środku np. usmażonym jabłkiem pokrojonym w plastry i polane czekoladą.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 1/2 szklanki

  • jajko
  • 1 szt

  • mleko
  • 1/2 szklanki

  • cukier
  • 1 łyżka

  • masło
  • 2 łyżki

  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka

  • oliwa z oliwek

  • czekolada gorzka
  • 1 tabliczka

  • jabłko
  • 1 szt

  • sól
  • 1/4 łyżeczki

Oceny pozytywne:
63 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie