Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Pierogi z fetą
Z masła (zostawić troszkę do roztopienia) mąki (zostawić troszkę do posypania), sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, wody wyrobić ciasto. Doprawić solą, zawinąć, wstawić do lodówki na pół godziny, a następnie rozwałkować. Rozwałkowany placek posmarować roztopionym wcześniej masłem, posypać mąką i zawinąć. Ponownie rozwałkować, posmarować masłem i posypać mąką. Poskładać tak, aby powstał prostokąt i wstawić do lodówki (około 15 minut). Po schłodzeniu rozwałkować i kroić na kwadraty. Kłaść na rogu farsz i zawijać w trójkąciki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Farsz: twaróg, ser feta, jajka wymieszać razem. Następnie dodać drobno posiekany czosnek, przyprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Smacznego.
ostatnio jem chyba za duzo dan gotowych bo jeszcze sie nie zebralem ;(

i co robiłeś może te pierożki?

oooooooo zrobie sobie! :D swietny przepis!

dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 50 dag

  • proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka

  • soda oczyszczona
  • 1 łyżeczka

  • sól

  • masło
  • 25 dag

  • jajko
  • 2 szt

  • twaróg
  • 20 dag

  • czosnek
  • 1 ząbki

  • pieprz

  • woda
  • 1 szklanka

  • feta
  • 30 dag

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie