Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Pory zapiekane pod szynką
Pory należy pokroić na plastry około 15 cm grubości, następnie zalać je wrzątkiem i odsączyć. Później pokroić w kosteczkę szynkę.
Sos: śmietanę należy wymieszać razem z dwoma jajkami, dodać 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, ser żółty oraz natkę pokroić w kosteczkę i dodać do sosu, przyprawić.
Pory układać w naczyniu żaroodpornym (naczynie wysmarować oliwą), na nie posypać szynkę, zalać sosem, doprawić jeszcze solą oraz pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez jakieś pół godziny.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • szynka
  • 50 dag

  • por
  • 80 dag

  • ser żółty
  • 20 dag

  • jajko
  • 2 szt

  • śmietana

  • gałka muszkatołowa
  • 1/2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie