Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Rukola z gruszką
Sos: wymieszać razem ocet balsamiczny, miód oraz sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem. Gdy wszystko się połączy dodać jeszcze 4 łyżki oliwy.
Rukolę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Pokroić gruszkę oraz orzechy. Z połówki cytryny zetrzeć skórę, a następnie wycisnąć sok. Do miseczki wyłożyć gruszkę pokrojoną na duże kawałki, a na to sałatę. Polać gotowym sosem, a następnie posypać orzechami, przystroić wiórkami ze skórki cytrynowej.
Smacznego.
dodaj komentarz
Skladniki
  • gruszka
  • 1 szt

  • rukola
  • 3 garście

  • cytryna
  • 1 szt

  • orzechy włoskie
  • 2 łyżki

  • miód
  • 1 łyżka

  • oliwa extra virgin

  • ocet balsamiczny
  • 1 łyżka

  • sól

  • pieprz

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie