Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kasza gryczana czerwona
Kasze gryczana gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Nie mozna dopuscic do jej rozgotowania. Cebule kroimy na polkola i smazymy na oliwie. Kiedy juz zacznie sie rumienic posypujemy ja vegeta. Podsmazona cebule mieszamy z ugotowana kasza oraz przecierem pomidorowym. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Majeranku natomiast dodajemy cale opakowanie.
Uwagi:
Kasze mozna jesc zarowno na cieplo jak i na zimno. Moze stanowic osobne danie, albo dodatek do dania glownego. Ma lekko kwaskowaty smak. Idealnie smakuje z takim dodatkami jak ogorek kiszony, konserwowy czy kapary. Smacznego:)
dodaj komentarz
Skladniki
  • kasza gryczana
  • 1 woreczek

  • majeranek,sól,pieprz

  • cebula
  • 2

  • oliwa

  • vegeta
  • 1 lyzeczka

  • przecier pomidorowy
  • 1

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie