Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Cebulowy smalec
Stopić drobno pokrojoną słoninę, a potem dodać do niej posiekaną drobno cebule i lekko ją podsmażyć. Całość podlać odrobiną wody. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jabłka i dodać je do cebuli. Wszystko doprawić majerankiem i solą. Trochę poddusić, a następnie przelać do jakiegoś naczynia i zastudzić.
dodaj komentarz
Skladniki
  • słonina
  • 1 kilogram

  • cebula
  • 70 dekagramów

  • jabłko
  • 2 sztuki

  • majeranek

  • sól

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie