Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
słodka wariacja na temat kurczaka
marynata:
do miski wlać 50 ml słodkiego sosu chilli oraz słodkie wino, oczyszczone pałki z kurczaka wrzucić do marynaty, dodać sól, pieprz i polać sokiem z cytryny (starać się żeby wycisnąć sok bez pestek). Mięso powinno leżeć około 1,5 -2 h. wrzycamy do prodziża i pieczemy około 1,5 h. zamiennie można skorzystać z piekarnika (nastawić na dużą cyrkulację powietrza0 w temp. ok. 180-C lub grilla - w takim wypadku należ owinąć mięso folią aluminiową....

smacznego
dodaj komentarz
Skladniki
  • podudzia kurczaka
  • 15

  • sos chilli słodki
  • 50 ml

  • wino białe słodkie
  • 50 ml

Oceny pozytywne:
43 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie