Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
wariacja na temat faszerowania jajek
-ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz
-przekrój jajka na połówki wzdłuż
-wybierz żółtka (łyżeczką) a białka ułóż na talerzu
-żółtka wrzuć do miski
-pokrój ogórek kiszony w drobną kosteczkę
-pokrój cebulę w drobną kosteczkę
-pokrój ser żółty w drobną kosteczkę
-pokrojone ogórek, cebulę i ser wrzuć do miseczki z żółtkiem dodaj sól, pieprz i paprykę słodką (w proszku) do smaku
- wymieszaj widelcem do uzyskania w miarę jednolitej masy
za pomocą łyżeczki nałóż farsz na połówki jajek
- ułóż nafaszerowane jajka na talerzu i udekoruj je pocięta natką pietruszki i świeżego kopru
...


smacznego
proponuje dodać wspomnianą wersję jako osobny przepis, chętnie ją sprawdzę :)

dodam jeszcze ze mi najbardziej smakuje wersja z pieczarkami i cebula.. oczywiscie wszystko nalezy bardzo drobno pokroic i do farszu dodac troszeczke majonezu.. dekorujemy majonezem, pietruszka i odrobina kawioru.

dodaj komentarz
Skladniki
  • jajko
  • weź ile chcesz

  • ogórek kiszony
  • w zależności od ilości jajek

  • majonez dekoracyjny winiary
  • 1

  • cebula szalotka
  • 1

  • ser żółty
  • 25 dkg

Oceny pozytywne:
88 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie