Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kapusta z pieczarkami
1. Do garnka wlać trochę oleju.
2. 0,6 kg kapusty kiszonej pokroić i włożyć do garnka.
3. Dodać 2 liście laurowe oraz 5 ziaren ziela angielskiego.
4. Dodać szklankę wody. Na to włożyć pokrojone wzdłóż połówki pieczarek (ok. 35-40 dag).
5. Doprawić dużą ilością pieprzu ziołowego.

Gotować ok. godziny pod przykryciem mieszając co 20 minut.
ups... nie czytalem uwaznie chyba.. :)

Połówki pieczarek(!) jak to będzie się mieściło w paszteciku(?)... czy krokieciku podczas zawijania. Pod koniec gotowania chyba lepiej nieco odkryć i odparować jeśli do krokietów. pzdr

i to jako farsz do pasztecika! :)

dodaj komentarz
Skladniki
  • pieczarki
  • 30-40 dag

  • olej

  • woda
  • 1 szkl

  • liść laurowy
  • 2 listki

  • ziele angielskie
  • 5 ziaren

  • kapusta kiszona
  • 60 dag

  • pieprz ziołowy

Oceny pozytywne:
83 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie