Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Patrykowy gulasz
1. Mięso pokroić w kostkę
2. Garnek położyć nad ogniem, wlać olej na dno, dodać mięso, czosnek oraz łyżkę vegety.
3. W trakcie podsmażania dodać kostki rosołowe.
4. Następnie dodać cebulę.
5. Mięso z cebulą należy dusić do czasu zmiękczenia cebuli oraz podpieczenia się mięsa.
6. Następnie dolać wody do garnka aby zakryła mięso i dusić do miękkości.
7. W międzyczasie dodać do duszonego mięsa pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz paprykę czerwoną oraz startą na grubo marchew.
8. W zależności od preferencji co do gęstości gulaszu, należy odpowiednio dolać wody.
9. Gotować do miękkości. Podawać najlepiej z kaszą gryczną.
dodaj komentarz
Skladniki
  • czosnek
  • 3-4 ząbki

  • olej

  • marchew
  • 300 g

  • woda

  • vegeta
  • 1 łyżka

  • Mięso 500g (wieprzowe, Mięso 500g (wieprzowe,wołow

  • wołowa kostka rosołowa
  • 2 szt.

  • cebula ( duża )
  • 2

  • ogórek kiszony
  • 300 g

  • papryka czerwona
  • 2 szt.

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie