Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Frytki
Obieramy ziemniaki i kroimy je w słupki. Wrzucamy na rozgrzany olej lub do frytkownicy. Po usmażeniu wyjmujemy i na gorące frytki sypiemy starty ser. Można polać majonezem wymieszanym z odrobiną śmietany.
Nalezy jeszcze pamietac ze frytki po pierwsze smazymy w 160 stopniach przez 3 minuty odstawiamy na recznik papierowy,aby odciekly.Jak wszystkie usmazymy nastawiamy tem.na 190 stopni i smazymy do chwili,az sie zrumienia jak kto woli wiecej lub mniej W ten sposob smazone frytki sa ugotowane w srodku (miekkie),a chrupkie z wierzchu i nie ociekaja olejem Na koniec koniecznie na papierowy recznik Polecam przepis z Belgi :)

ja też tak zawsze robię mniam majonez z ketchupkiem

Ja zawsze mieszam majonez z ketchupem ;)

dodaj komentarz
Skladniki
  • ser żółty

  • majonez

  • śmietana

  • ziemniaki

Oceny pozytywne:
62 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Autor:
  • przemo
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie