Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Jajkowe kanapki
Chleb kroimy na kromki, ile kto chce. Jajka rozbijamy na talerz i \"rozbełtujemy\" je widelcem na względnie jednolitą masę. Jeżeli chcemy na słodko z dżemem to w tym rozbełtanym jajku maczamy z obu stron chlebek i wrzucamy na gorący tłuszcz na patelni. Jeżeli chcemy z serem to można dodać jeszcze jakieś przyprawy. Smażymy z obu stron po około 1,5 minuty do uzyskania złocistego koloru. Jeżeli chcemy z serem to w trakcie smażenia kładziemy plasterek sera na jedną z stron kanapki. Jeżeli na słodko to smarujemy dżemem po usmażeniu.
Uwagi:
Polecam z dżemem wiśniowym albo truskawkowym na śniadanie. Przepyszne!
dodaj komentarz
Skladniki
  • chleb

  • jajko
  • 2

  • ser żółty

  • dżem

  • przyprawy

  • olej

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie