Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sernik na zimno
Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka trzemy z cukrem na białą, jednolitą masę, dodajemy stopione ale przestudzone masło, mieszamy dokładnie składniki. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku, wlewamy do przygotowanej masy. Dodajemy serki homogenizowane, znów dokładnie mieszamy. Ubijamy na sztywno pianę z białek, delikatnie dodajemy ją do masy serowej. Przygotowaną masę wkładamy do płaskiej salaterki albo tortownicy i zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Gdy masa zastygnie, zalewamy rozmieszaną w wodzie, tężejącą galaretką owocową. Można przedtem na masie serowej poukładać kawałki brzoskwiń, ananasa czy truskawek przed wylaniem galaretki
smacznie wygląda

dodaj komentarz
Skladniki
  • cukier
  • 1 szkalnka

  • żelatyna
  • 3 łyżki

  • masło
  • 200 g

  • galaretka
  • 1 opakowanie

  • pół szklanki mleka

  • jajka
  • 3

  • Serek homogenizowany waniliowy
  • 2 opakowania

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie