Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Szaszłyki z kurczaka i ananasa
Piersi z kurczaka musimy opłukać a następnie osuszyć. Kroimy na kawałki około 3cm. Posypujemy kurkumą, solą i tymiankiem. Mieszamy i dodajemy oliwę. Można odstawić na pół godziny, żeby piersi nabrały smaku przypraw. Ananasa jeżeli nie mamy z puszki należy grubo obrać, wykroić twardy środek. Kroimy ananasa w kostkę około 3cm. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy po 2 kawałki kurczaka i 1 kawałek ananasa. Grillujemy z każdej strony aż mięso będzie całe usmażone w środku. Sos przygotowujemy mieszając śmietanę z sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową.
dodaj komentarz
Skladniki
  • ananas

  • tymianek

  • kurkuma

  • cytryna

  • piersi z kurczaka

  • śmietana 18%

  • oliwa extra virgin

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie