Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Warzywa z ryżem
Gotujemy ryż w osolonej wodzie, można dodać trochę vegety (albo czegoś podobnego) żeby ryż nabrał intensywniejszego smaku. Kroimy bakłażan na dość grube plastry i osolone obsmażamy na małej ilości oliwy, żeby zmiękły i nabrały ładnego koloru. Odsączamy bakłażan z tłuszczu (np. ręcznikami papierowymi) i kroimy plastry na ćwiartki. Pokrojone pieczarki, pomidory i paprykę wrzucamy na patelnię. Ogórka kroimy w plasterki i też wrzucamy go do patelni. Z kukurydzą robimy podobnie, tylko należy ją odsączyć. Smażymy to razem dłuższą chwilę aż wyparuje woda i warzywa zmiękną. Dorzucamy wcześniej przygotowany bakłażan i dobrze przyprawiamy (bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka, sól, pieprz). Proponuję dorzucić jeszcze świeży czosnek. Na sam koniec wrzucamy ryż i mieszamy wszystko razem. Po kilku minutach smażenia razem, można zacząć jeść. Smacznego!
dodaj komentarz
Skladniki
  • kukurydza

  • bakłażan

  • pomidor

  • pieczarki

  • papryka

  • ogórek zielony

  • ryż

  • oliwa

  • przyprawy

Oceny pozytywne:
71 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie