Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kurczak po chińsku
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski i dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego ciemnego oraz 1 łyżkę sosu sezamowego, odstawiamy na ok 30 minut.
Kroimy nasze warzywa w cienkie paski.
Przygotowujemy nasz sos, do naczynia wlewamy 1 szklankę wody, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu rybnego, 1 łyżkę sosu sezamowego, 1 łyżeczkę cukru, 1 i 1/2 łyżeczki mąki, 1 łyżeczkę chili, 1 łyżeczkę przyprawy 5 smaków.
Na mocno rozgrzanym woku smażymy naszego kurczaka, przekładamy do osobnego naczynia, następnie smażymy nasze warzywa ok 3-4 min, dodajemy sos oraz kurczaka, smażymy jeszcze ok 2-3 min.
Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym.
dodaj komentarz
Skladniki
  • pieczarki
  • 5

  • kiełki fasoli

  • cebula
  • 1

  • sos sojowy

  • sos sezamowy

  • cukier

  • woda

  • przyprawa chińska 5 smaków

  • chilli

  • pierś z kurczaka ( podwójna )
  • 1

  • papryka czerwona
  • 1

  • seler naciowy

  • ocet ryżowy

  • mąka ziemnaczana

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie