Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem
Makaron Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem ugotować w lekko osolonej wodzie. Przed odlaniem dodać łyżkę oleju. Zamieszać i wylać na sitko.

Na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek i cebulę oraz szpinak. Mieszać aby szpinak wolno dusił się lub jeśli jest mrożony - delikatnie rozpuszczał się na patelni. Po 10 minutach rozbić widelcem jaja i wlać delikatnie na patelnię. Dodać sól, pieprz do smaku. Następnie dodać makaron, jogurt naturalny i całość lekko wymieszać. Nakryć potrawę pokrywką i dusić ok.2/3 minut. Wyłożyć na biały talerz i udekorować pomidorkiem. Tak przygotowany makaron w połaczeniu ze szpinakiem będzie doskonałym posiłkiem dla całej rodziny, a także dla osób,które gustuja w polskiej, zdrowej i ekologicznej żywności. Smacznego!
Uwagi:
Potrawa szybko się przyrządza. Wystarczy ok. 20 minut. Ponadto nie wymaga znajomości sztuki kulinarnej. Dodatkowo szpinak jest bogactwem cennych minerałów, takich jak magnez, potas, wapń, żelazo, kwas foliowy oraz witaminy A i C.
Zrobiłem wczoraj na obiad. Polecam wszystkim miłośnikom makaronów!

dodaj komentarz
Skladniki
  • czosnek
  • 4 ząbki

  • szpinak
  • 1 opakowanie

  • sól, biały pieprz
  • szczypta

  • Makaron Bartolini Tagiatelle
  • 1

  • masło roślinne
  • 1 łyżka

  • jogurt naturalny
  • 1 opakowanie

  • jajka
  • 2

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (2)
Logowanie