Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Smaczny makaron orkiszowy świderki
Do miski włożyć biały ser, dodać sól, obrane orzechy włoskie (drobno posiekane), całość wymieszać aż powstanie kremowa masa, dodać szczyptę pieprzu. Zagotować wodę z solą i wrzucić makaron świderki, gotować go przez 5 minut . Całość, makaron i krem wymieszać delikatnie w jednej misce, polać śmietaną dodać liście aruguli, wlać trochę oliwy z oliwek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Uwagi:
przepis pochodzi od miłośnika kuchni włoskiej, polecam Wam ponieważ zachwycił mnie i moją rodzinę smak makaronu orkiszowego - jest bardzo zdrowy. Gotowałam na bazie makaronu Bartolini. Zawiera mnóstwo minerałów pochodzących z produkcji pszenicy, z której powstaje mąka orkiszowa.
Potrawę przygotowałam na bazie makaronu orkiszowego Bartolini. Ale jeśli ktoś woli innej firmy to nie widze problemu.

dodaj komentarz
Skladniki
  • przyprawy

  • Makaron orkiszowy świderki firmy „Bartolini”
  • 400 gr

  • biały ser
  • 200 gr

  • orzech włoski
  • 20 gr

  • oliwa z oliwek

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie