Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Rybka w panierce
Rybę pokroić na małe kawałki (nie drobne) i posolić. Zamiast mintaja może być przykładowo panga. Na talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą. W miseczce roztrzepać jajka. Każdy kawałek ryby obtoczyć w jajku, a potem w wymieszanej mące z bułką tartą. Tak przygotowane kawałki ryb położyć na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony, aż się zarumieni. Podawać z ziemniakami, talarkami lub frytkami.
dodaj komentarz
Skladniki
  • olej

  • jajko
  • 2 sztuki

  • sól

  • bułka tarta

  • mąka

  • mintaj
  • 1 kg

Oceny pozytywne:
43 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (2)
Logowanie