Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Fasola z boczkiem parówkami i pomidorami
Boczek kroimy w kostkę, zalewamy niewielką ilością wrzątku, gotujemy 10 min. Parówki kroimy w talarki, cebulę - w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę (łyżka), szklimy cebulę, dodajemy masło, a gdy się stopi wsypujemy mąkę i smażymy na małym ogniu 2 min.
W garnku podgrzewamy fasolę, dokładamy boczek i parówki, zagęszczamy zasmażką z cebulą, dodajemy koncentrat i zagotowujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Uwagi:
Podajemy z pieczywem (bułka, bagietka) i sałatą.
dodaj komentarz
Skladniki
  • biała fasola
  • 2 puszki (po 400g)

  • boczek wędzony
  • 10 dag

  • parówki
  • 3-4 szt

  • koncentrat pomidorowy 30%
  • 70 g (mała puszka)

  • cebula
  • 1 szt

  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka

  • masło
  • 2 łyżki

  • mąka
  • 2 łyżki

  • cukier, sól i pieprz

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie