Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Filety z kurczaka w sosie cytrynowym
Piersi kroimy na pół, każdą z połówek lekko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy w łyżce oliwy i łyżce masła. Przekładamy na talerz.
Obieramy cebulę i czosnek, cytryny parzymy i kroimy w ćwiartki.
Do rondla wlewamy pozostałą oliwę, podsmażamy czosnek i cebulę. Następnie dokładamy mięso, dodajemy bulion, wszystkie przyprawy oraz ćwiartki cytryny, gotujemy około 20 min. Po 10 minutach wrzucamy oliwki.
Uwagi:
Podajemy z ryżem na sypko i surówką oraz białym, półwytrawnym winem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • pierś z kurczaka
  • 2 szt

  • cytryna
  • 2 szt

  • cebula
  • 1 szt

  • czosnek
  • 2 ząbki

  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki

  • masło
  • 1 łyżka

  • mąka
  • 1 łyżka

  • bulion z kury
  • 1 szklanka

  • oliwki czarne
  • 15-20 szt

  • imbir
  • 1/2 łyżeczki

  • kurkuma
  • 1/2 łyżeczki

  • sól, biały pieprz

Oceny pozytywne:
25 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie