Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Golonka w piwie
Zagotowujemy bulion, dodajemy liście laurowe i w powstałym wywarze gotujemy golonki ok 30 min. W miarę parowania wywar uzupełniamy wodą.
Po wyjęciu z garnka golonki doprawiamy, umieszczamy w brytfannie, zalewamy piwem i zapiekamy w piekarniku ok. 1 h w temp. 200 stopni.

Podajemy z pieczywem lub ziemniakami oraz chrzanem, kiszoną, smażoną kapustą lub musztardą.
dodaj komentarz
Skladniki
  • piwo jasne
  • 1/2l

  • bulion warzywny
  • 1/2l

  • woda
  • 1l

  • golonki wieprzowe
  • 3 szt

  • sól, pieprz, chili, liść laurowy

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie