Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kotlety wieprzowe w czerwonym winie
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać olej, zarumienić kotlety na średnim ogniu (po 3 min. z każdej strony), wyjąć na talerz. Do rondla wsypać drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki, smażyć 1 min., wlać pół szklanki wina, włożyć kotlety i gotować pod przykryciem na małym ogniu 10 min. Gotujące się kotlety zalać pozostałym winem i gotować do miękkości - 10 - 15 min. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.
dodaj komentarz
Skladniki
  • olej słonecznikowy
  • 3 łyżki

  • czosnek
  • 2 ząbki

  • wino czerwone
  • 1 szklanka

  • natka pietruszki
  • 2 łyżki

  • sól,pieprz

  • kotlety wieprzowe
  • 4 szt

Oceny pozytywne:
60 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie