Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Krewetki po chińsku
Składniki marynaty mieszamy w misce, dodajemy krewetki (mrożone lub z puszki). Odstawiamy w chłodne miejsce na 20-25 minut. Por kroimy w cienkie krążki (tylko biała część), dodajemy groszek i wsypujemy do garnka, gdzie rozgrzaliśmy masło. Dodajemy czosnek, zalewamy marynatą (bez krewetek) i dusimy pod przykryciem 2 minuty, następnie dokładamy krewetki i dusimy jeszcze 2 minuty.
Uwagi:
Podajemy z ryżem lub pieczywem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • krewetki
  • 25 dag

  • por
  • 1 szt

  • groszek konserwowy
  • 1/2 puszki

  • masło
  • 2 łyżki

  • marynata:

  • wino wytrawne białe
  • 2 łyżki

  • sos sojowy
  • 1 łyżka

  • imbir
  • 1/2 łyżeczki

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie