Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Polędwiczki z maślakami
Maślaki oczyścić, obrać ze skórki, opłukać pod bieżącą wodą.
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć, następnie dodać grzyby i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać pokrojoną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę.
Polędwiczki pokroić na porcje i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Smażyć krótko na rozgrzanej oliwie, po obu stronach.
Maślaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu ułożyć mięso i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Podawać z pieczywem lub ziemniakami puree.
dodaj komentarz
Skladniki
  • polędwica wieprzowa
  • 0,3 kg

  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki

  • masło
  • łyżka

  • cebula
  • 3 szt

  • śmietana
  • 0,2l

  • natka pietruszki
  • łyżka

  • majeranek
  • łyżeczka

  • sól,pieprz

  • maślaki
  • 0,5 kg

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie